Topp

Panchakarma

Vi har nu glädjen att kunna erbjuda den unika renings- och föryngringsbehandlingen Panchakarma på Ayurveda-Akademin! Många åker idag till Indien för att göra denna exklusiva behandling, men nu kan du alltså ta del av en traditionell Panchakarma hos oss.

Pancha-Karma (= Fem Metoder) innebär fem olika metoder för att rena och vitalisera kropp och sinne. Det är en sekvens av behandlingar som du dels gör hemma och dels får utförda på hälsocentret.
Allra först görs en konsultation för att vi ska kunna anpassa behandlingen efter dina behov.

Den förberedande behandlingen gör du sedan hemma och innebär tex att du dricker vissa teer och oljor under en period. Under denna del av behandlingen renas kroppen från slaggprodukter. Huvudbehandlingen görs på centret och omfattar olika typer av kroppsmassage, värmebehandling och inre reningsprocedurer. Efter denna får du en konsultation med råd för att ytterligare utveckla och bibehålla din hälsa. Därefter gör du en ordinerad efterbehandling hemma, som består av rekommendationer runt kost och eventuella kosttillskott.

Längden på behandlingen anpassas till dina behov och önskemål.
Panchakarma upplevs som väldigt skön och avslappnade och behovet av vila under huvudbehandlingsdagarna kan vara stort. Därför är det bra om du är helt ledig dessa dagar och bor på Ayurveda-Akademin.

Vi har 30 års erfarenhet av Panchakarma-behandling i Sverige.

Behandlingsperioder

  • Vår ambition är att ha en behandlingsvecka varje månad.

Tänk på att du hör av dig i god tid före huvudbehandlingsdagarna eftersom förberedelserna inför huvudbehandlingen är på minst 10 dagar upp till flera månader. För att starta behandlingen med en konsultation och förbehandling kontaktar du oss om det finns en passande tid. Sedan betalar du in en anmälningsavgift på 2000 kr innan du får konsultation med  råd, rekommendationer och produkter till din förbehandling. Om du av ngn anledning inte kan komma på den avtalade behandlingstiden, behåller vi anmälningavgiften för de kostnader vi haft. Annars dras anmälningsavgiften av från behandlingskostnaden.

Innehåll

  • Konsultation före och efter behandlingen.
  • Förbehandling som kan vara allt från 10 dagar upp till flera månader och som görs hemma.
  • Huvudbehandling utförs på hälsocentret och tar 2,5-3 tim. per dag i 3, 4, 5, 6, 7 dagar. Dessutom finns Bemermadrass, örtte, musikterapi och du kan yoga i yogasalen och om du har 4 eller fler behandlingsdagar lär vi dig kostnadsfritt SOURCE-meditationen om det indikeras.
  • Efterbehandling, 3-4 mån. med råd om kost, yoga, rutiner, kosttillskott/Rasayana och köksråd m.m.

Ladda ned en PDF broschyr om behandlingen

Kostnad

  • 3 dagars huvudbehandling 5700:-
  • 4 dagars huvudbehandling 7400:-
  • 5 dagars huvudbehandling 8900:-
  • 6 dagars huvudbehandling 10500:-
  • 7 dagars huvudbehandling 11900:-

Alla priser inklusive 25 % moms.

I detta ingår konsultationer, förberedande behandling som du gör hemma, huvudbehandling på Ayurveda-Akademin och en konsultation med råd inför efterbehandling som görs hemma.

Tänk på att du hör av dig i god tid före huvudbehandlingsdagarna eftersom förberedelserna inför den är minst 1 månad.

Vi kan erbjuda enklare övernattning på Ayurveda-Akademin för 200 kr natten under huvudbehandlingsdagarna.

Vi lagar lunch och kvällsmat till en kostnad av 300 kr per dag. Frukosten tillagar du själv med ingredienser som finns på plats.