Topp

Konsultationer

Ayurvedisk hälsokonsultation

Vid en ayurvedisk hälsorådgivning används bl a pulsläsning för att upptäcka eventuella obalanser. Pulsens egenskaper ger information om din hälsostatus och eventuella obalanser. Du får skräddarsydda hälsoråd anpassade efter dina behov.

Råden är oftast enkla men effektiva och kan omfatta kost, dagliga rutiner, livsstilsförändringar, yoga/motion, köksråd, andningsträning och örter.

Oftast gör små förändringar över lång tid en stor skillnad för vår hälsa och vårt välbefinnande och kanske behöver du inte gå längre än till ditt eget skafferi för att hitta rätt ”medicin”.

Konsultationen tar 90 minuter.

Med Dr Vinay Vora 30 minuter

Kostnad

  • Nybesök: 90 min 795:- (inkl moms).
  • Återbesök: 30 min 300:- (inkl moms).

Konsultation kan bokas med Johan, Berit och Frida.

Konsultation med Dr Vinay Vora (maj 2018)

Konsultation med indisk läkare vid två tillfällen per år, höst och vår.

  • Nybesök: 30 min 600:- (inkl moms).
  • Återbesök: 30 min 500:- (inkl moms).

Läs feed-back från kunder längst ned på sidan.

Övriga konsultationer

Systemiska familjekonstellationer

Av omsorg och djup kärlek till våra föräldrar och övrig nära släkt tar vi som barn omedvetet på oss bördor och roller som inte är våra egna. Det i sin tur påverkar vår möjlighet att leva livet fullt ut även som vuxna. Gamla händelser som ibland går flera generationer tillbaka kan leva kvar i våra liv och styra oss mycket mer än vi tror. Andra familjemedlemmars ouppklarade problem, ”olösta knutar” och trauman kan på olika sätt trassla till våra liv och nuvarande relationer. Vi kan – utan att veta om det – vara insnärjda, sitta fast i andras öden och upprepa samma mönster. Systemiska familjekonstellationer kan synliggöra och lösa upp ”gamla knutar så att vi på ett djupt plan kan försonas med det som har varit och hitta nya vägar framåt.

Vad är systematisk familjekonstellation?

Systemiska familjekonstellationer är en terapeutisk, erfarenhetsbaserad och lösningsinriktad metodsom kan användas för att belysa många av dessa ”olösta knutar” och problem. Det kan handla om fysisk eller psykisk ohälsa, pågående eller avslutade relationer, jobb och karriär, utveckling av slumrande potential m.fl.

Genom att se på faktiska händelser och den dynamik som finns under ytan i familjesystemet kan vi bättre förstå vårt eget livsöde. Det som faktiskt hänt som t ex att någon har dött tidigt, missbruk av olika slag, aborter, adoption, krig och mycket annat, påverkar oss på ett djupt själsligt plan. Det sker omedvetet och vi kopplar sällan ihop dessa händelser med de problem som vi upplever här och nu.

Med hjälp av systemiska familjekonstellationer kan vi lösa omedvetna knutar och leva ett mer medvetet och harmoniskt liv. När vi låter andra bära sitt eget öde och ger dem som tillhör oss en plats i våra hjärtan, får vi tillgång till kärlekens verkliga kraft.

Metoden har utvecklats av den tyske filosofen och familjeterapeuten Bert Hellinger under mer än 30 år och är idag en internationellt etablerad metod.*

Hur går det till?

Du kan välja att göra en konstellation (uppställning) individuellt eller i grupp. Oavsett vilket tillvägagångssätt du väljer får du till att börja med kort berätta vad du vill komma tillrätta med i ditt liv. Fakta om händelser i ditt familjesystem är viktigt för konstellationen och terapeuten förhör sig om information som kan vara avgörande för ditt problem. Information som behövs är vilka som ingår i ditt familjesystem, tidiga dödsfall, sjukdomar, adoptioner, aborter och andra traumatiska händelser.

Vid konstellation i grupp får du utifrån din beskrivning och ditt önskade resultat, ställa upp din familj (de familjemedlemmar som kan tänkas vara involverade kring ditt problem) Uppställningen sker med hjälp av gruppdeltagarna som då får representera berörda familjemedlemmar och ditt beskrivna problem. Du placerar därefter ut representanterna på golvet utifrån din inre bild och där syftet är skapa en scenisk gestaltning, dvs. en yttre bild av din inre bild kring ditt problem.
Efterhand under konstellationen visar terapeuten på den dynamik och insnärjdhet som blir synlig i familjesystemet och söker därifrån en lösning. Genom den sceniska gestaltning som uppstår kan du som klient få förståelse för sambanden mellan de olika familjemedlemmarna och dig och ditt problem. Något vi oftast är omedvetna om.
Vid en individuell konstellation jobbar vi tillsammans (du enskilt tillsammans med mig som terapeut) utifrån din familjekarta. Inför ditt besök får du en checklista att gå igenom med viktiga personer och händelser i ditt familjesystem (plötsliga dödsfall, sjukdomar, aborter etc.) som det är bra om du kan ta reda på innan du kommer till mig. De svar du hittar du, resten löser sig.

Ibland är lösningen de samtal vi har och då behövs ingen uppställning. Men i de fall vi går vidare med en uppställning då använder vi playmobildockor eller golvmarkörer istället för personer. Dockorna och golvmarkörerna får representera berörda familjemedlemmar och ditt beskrivna problem. De placeras därefter ut i förhållande till varandra utifrån din egen inre bild.

Att göra en konstellation är en djupt berörande process som verkar i oss själsligen långt efteråt och kan liknas vid att man sår ett frö som sedan behöver vattnas. Om du vill göra flera uppställningar är det bra om du låter det gå lite tid mellan de olika tillfällena.

Boka tid

Är du intresserad av att göra en individuell konstellation, gör din bokning via Boka Direkt.

Har du frågor och funderingar kring systemiska familjekonstellationer, kontakta Berit Carlmalm via mail berit.carlmalm@gmail.com eller ring 076-109 99 49.

Feedback från våra kunder på hälsokonsultationen

Lina gav ett varmt och mycket professionellt intryck med goda och förståeliga råd.
–  Åsa W, jan-14

Trevligt och varmt bemötande!
–Jeanette R, jan-14

Väldigt nöjd med besöket!
– Anders H, dec-13

Jag uppskattar flexibilitet och Isabel är verkligen flexibel vad gäller att ta sig tid att svara på frågor jag har via mejl. Hon kunde lika gärna säga att det tar vi nästa gång. Snacka om serviceminded! Tack för att ni finns!
– Anna E

För mig var det en jätteintressant upplevelse och jag fick verkligen ut något av det som jag kan applicera på mig själv och mitt liv. Jag fick ett jättefint bemötande, kände igen mig själv i det som framkom i konsultationen och är inspirerad att ta till mig de råd jag fick.
– A-K Olsson

Jag känner att jag har hittat rätt och ska nu göra mitt absoluta bästa för att följa råden. Jag känner mig faktiskt redan bättre, efter ett par dagar!
– Helena S

Besöket var en mycket positiv upplevelse. Trevligt bemötande och mitt intryck är att det var mycket hög kompetens på hälsorådgivningen. Detta i en lugn och rogivande miljö. Jag kommer med största säkerhet att rekommendera detta till vänner. Ett stort tack!
–Inger E

Fick mycket matnyttigt med mig efter att varit på hälsokonsultation hos Johan. Är fascinerad över hur mycket som verkligen stämde som han berättade om min hälsa, kan nog faktiskt inte komma på något som inte stämde. Kan verkligen rekommendera ett besök till vänner och bekanta!
– Jenny K

Mycket tänkvärd upplevelse! Med ett öppet sinne lärde jag mig en massa visdom bara genom att lyssna och ta. Proffsigt bemötande och mycket respektingivande. Jag är glatt överraskad och helt frälst. Tusen tack!
– Nina E

Det var ett väldigt givande möte med Isabel. Hon träffade mitt i prick det hon sa. Det var intressant att hon nämnde saker som stämde som jag inte talat om för henne. Tack än en gång för kostråden och tipset om yoga nidra. Min mamma och bror blev inspirerade och kommer boka in en konsultation.
– Anna E

Jag uppskattade den känsla jag fick av den som gav mig konsultationen, brydde sig om mig som människa på riktigt. Det är tyvärr något som helt saknas i vårdsammanhang men av mycket stor betydelse.
–Elena M

Lugn och avslappnad atmosfär hos Ayurveda-Akademin, samt trovärdig personal!
– Agneta A

Det var ett lugn över hela besöket. Jag upplevde det som väldigt bra när det gäller bemötande och kunskapsmässigt.
– Helene L

Fantastiskt bemötande och ett vänligt omhändertagande vid min första konsultation om det ayurvediska förhållningssättet.
– Gullweig W

Fick massor av bra råd, trevligt bemötande och definitivt valuta för pengarna.
Jag är mycket nöjd!”
– Elin L

Mycket bra och inte pushigt, intressant och riktiga bedömningar. Mycket positiv upplevelse.
– Toni F

En lärorik upplevelse som väckt nya tankar kring kost och välmående!
– Britt S

Bara att komma innanför dörrarna, är så otroligt skönt, energigivande och välkomnande. Jag åker gladeligen mina dryga 10 mil för att besöka er.
– Berit C

Mycket imponerad att analysen var så pricksäker. Dock hade jag aldrig kunnat läsa mig till resultatet på egen hand.
– Sara P

Intressant och allt stämde om mina obalanser!
– Katarina E

Det var en trevlig miljö att komma till och jag blev väl bemött. Kände mig gott berikad när jag gick därifrån och kommer gärna åter.
– Lo T

Jag är mycket nöjd med mitt besök på ayurvedakliniken. Mkt bra behandling vet jag sedan tidigare. Johan mkt skicklig!!
– Ingela L

Jag tycker att det var en bra upplevelse. Det enda jag saknar är möjligheten att kunna handla det som är speciellt (har jättesvårt att få tag på sesamolja tex) direkt ifrån er. Annars tycker jag att det var toppen! Jag kommer åter!
– Agneta L

Jag har sovit bättre i 2 nätter direkt efter av att enbart utföra yogaövningarna. Fantastiskt!
– Nils L

Mitt i prick! Allt stämde.
– Annika L

Konsultation med Dr Vinay Vora

Vad annat kan det bli än max poäng!
– Johan S

Jag är så enormt tacksam att ni finns. Tack!
– Hasse P

Dr Vinay Voras diagnos stämde in precis med vad jag känt på mig om min hälsa
– Kristina B

Jag är otroligt nöjd med min undersökning hos Dr Vora. Det vore önskvärt att han kom till Sverige ännu oftare förstås. Något jag saknade hos er i Helenelund var en bokaffär med böcker om ayurveda och kokböcker. Det kanske vore nåt?
– Lisa H

Fantastiskt att man kan få så mycket för pengarna!
– Eva E

Jag blev sedd och har bara gott att säga om konsultationen och själva ayurvedacentret.
– Christer R

Mycket trevligt och bra miljö. Vänligt, varmt och avslappnat mottagande.
– Elin T

Det är alltid lika underbart att få insupa atmosfären på Ayurveda-Akademin. All kärlek, respekt och omtänksamhet som finns med en hjärtlig mix av skratt och allvar! Ayurveda- Akademin i mitt hjärta!
– Agneta L

Vänligt och professionellt bemötande, dr Voras säkra analys som kompletteras av Johan – det enda jag kan säga är att jag rekommenderar detta till alla!
– Anna W

Har bara varit på en halvtimmes konsultation. Då det var första gången med Ayurveda och mycket frågor uppkom.
– Anna-Karin P