Topp

Om oss

Om Ayurveda-Akademin

Ayurveda-Akademin är ett kombinerat utbildnings- och hälsocenter där vi kan erbjuda ayurvedisk hälsorådgivning och behandling. Vi finns i Helenelund/Sollentuna, dryga tio minuter från Stockholms centralstation. Läs mer om lokalerna hos Skandinaviska Institutet här.

Vi erbjuder ett flertal utbildningar och kurser. Vi har utbildat många Hälsorådgivare och Terapeuter i Skandinavien och internationellt.

Hos oss kan du också få ayurvedisk massage, individuella råd om kost och livsstil utifrån pulsläsning eller genomgå en unik panchakarma-behandling hos våra duktiga terapeuter. Vi har också flera yogalektioner i veckan.

Vi erbjuder behandlingar i Indien och samarbetar med en indisk ayurvedisk läkare; Dr. Vinay Vora. Vi har också ett nära samarbete med Veda Lila i Stockholm.

Vi bidrar till stödverksamhet i Indien

Tillsammans med Dr. Vinay Vora har vi också bedrivit stödverksamhet i Indien.

Vi har gjort tre resor till Indien för att göra konsultationer gratis på två olika skolor i Ahmedabad samt på två läkarmottagningar. Det har skett i regi av Skandinaviska Institutet och Ayurveda-Akademin.

Vi har också samlat in medel under 10 år, från bland annat ayurvediska produkter. Det gäller en specialolja samt en specialkräm, där pengarna oavkortat gått till en skola för dövstumma, rent vatten till fattiga samt vård av djur. Pengar har även gått till skolmaterial för en ”Road Side School”. Vår medarbetare och vän i Indien, Dr. Vinay Vora, vägleder verksamheten.

Verksamheten bedrivs huvudsakligen med en förebyggande och friskvårdande inriktning. Vi ser med stort intresse till människans själ och dess kärleksfulla samverkan med hela livet.

Vår filosofi

Vår filosofi är att hälsa är så mycket mer än frånvaro av sjukdom, att vi människor kan utveckla vår hälsa och använda mer av våra inneboende möjligheter. När vi utvecklar vår hälsa och vårt medvetande får vi ökad energi, reducerad stressnivå, utnyttjar mer av vår mentala kapacitet, får nya insikter samt upplever ett allmänt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.

Vi på Ayurveda-Akademin vill hjälpa dig på din väg mot din optimala hälsa. För att åstadkomma detta tar vi hjälp av metoder från det tidlösa ayurvediska systemet och från yogafilosofin. Vi har erfarenhet av dessa metoder sedan 70-talet.

Varje människa är unik och därför behövs en individuell behandling. Vi lägger stor vikt vid kost, livsstil, rening/ utrensning, motion/yoga, rätt andning m m. Vi belyser också människans relation till sin nästa och universum som en levande helhet.

Hälsa bygger på ett harmoniskt samspel med hela livet, och inte endast vissa delar. Vi påverkas i lika hög grad av hur vi får andra att må, som det vi gör med vår egen kropp och medvetande.