Topp

Yoga

Yoga på Ayurveda-Akademin

På Ayurveda-Akademin erbjuder vi klassisk yoga med olika inriktningar (grund- samt fortsättningskurser och gravid yoga) samt kundaliniyoga. Du som yogaelev kan välja mellan följande betalningsmodeller:
  • betala för enstaka lektioner: 210:-
  • betala för hel kurs: se respektive kurs, då vi har olika antal veckor.
Om du är nyfiken på klassisk yoga eller kundliniyoga, om du vill veta vilken yogaform som passar dig, så kom på gratis prova-på. Ingen föranmälan, bara dyk upp strax före utsatt starttid. Prova-på-yoga: kundaliniyoga onsdag den 10/1 kl 18.15-19.30 och klassisk yoga torsdag den 11/1 kl 18-20.00.
Ha på dig, eller ta med dig, bekväma kläder. För datum; tabellen.
Yogamattor, filtar, kuddar har vi, så det behöver du inte ta med.
 På Ayurveda-Akademin erbjuder vi klassisk yoga med olika inriktningar (rygg-, grund- samt fortsättningskurser)

Klassisk yoga

Yogaövningar som utförs med uppmärksamhet och medvetenhet har en avslappnande inverkan på alla plan – fysiskt, mentalt och emotionellt. Vidare leder övningarna till frigörande av stress, avlägsnande av stelhet
och spänningar i kropp och sinne, och ytterst till insikt om vår sanna natur. Lektionerna är väl genomtänkta i förväg, men läraren lyssnar också till gruppens behov.

Att tänka på:

 – ha mjuka och bekväma kläder på dig under yogautövandet.

 – det bör gå 3 timmar från det att du äter en större måltid tills lektionen börjar. Något lättare, t ex en frukt, går bra att äta timmen innan.

 – undvik att dricka vatten under lektionen, det går dock bra att dricka före och efter.

 – vänligen stäng av mobilen innan du kommer in i kurslokalen.

 – i yogarummet praktiserar vi mouna – medveten tystnad – undvik samtal som inte är direkt relaterat till undervisningen. Även utanför yogarummet bör högljudda samtal undvikas.

 Klassisk yoga VT – 18 riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som är van yogautövare som tycker om yogans grunder.
Du yogar helt utefter dina egna förutsättningar och lyssnar till mig som lärare men främst lyssnar du till dig själv, din kropp och din dagsform.
Varje kurs innehåller mantran – sång,  asanas –  kroppspositioner, pranayamas – andningsövningar, yoga nidra – liggande djupavslappning.
Kursen är uppbyggd som en process där vi arbetar oss igenom olika program för att bl.a  frigöra spänningar i leder, få ökad energi och klarhet, stärka och öka flexibilitet i rygg, hälsa solen och träna balans och fokus.

Du som är helt nybörjare betalar för hel kurs:

Tisdagar, fortsättningskurs, 16 veckor 2720 kr. Uppehåll: 27/2, 1/5
Torsdagar, grundkurs, 16 veckor 2720 kr.  Uppehåll: 22/2, 1/3

Du som gått kurs tidigare kan även köpa drop-in: 210 kr per klass.

Lärare: Marie Svensson 076-100 7021 / info@marieshalsa.com
Anmälan: info@marieshalsa.com

Gravid yoga

Kursen riktar sig till dig gravida kvinna som vill stärka den gravida kroppen och få verktyg inför den kommande födelsen. Både fysiskt och mentalt.
Kursen innehåller:
• Asanas – kroppspositioner anpassade för din gravida kropp.
• Pranayamas- andningstekniker som du har nytta av före, under och efter
förlossningen.
• Yoga Nidra – guidad djupavslappning som hjälper dig att släppa på spänningar.

Kursen bygger på urgamla yogiska traditioner och modern yoga anatomi och fysiologi. Vi arbetar med andningen i sköna mjuka rörelser. Vi fokuserar på koncentration, uthållighet och bäckenbotten. Vi avslutar med en guidad
djupavslappning där du får möjlighet att knyta an till bebis i ett avslappnat och harmoniskt tillstånd.
JAG som leder kursen är yogalärare och arbetar sedan länge med ayurvediska behandlingar och svensk klassisk massage.
DU behöver inga förkunskaper av yoga. Du är välkommen precis som du är i en trygg och harmonisk miljö.
Plats: Ayurveda Akademin, Åkervägen 1, 191 40 Sollentuna (Helenelund).
Tid och pris: Tisdagar 16:00-17:30, start den 16/1-15/5, 16 ggr 2720 kr.
Lärare: Marie Svensson, 076 100 70 21
Anmälan: info@marieshalsa.com

Kundaliniyoga

Alla är välkomna nya såväl de som har gått på yoga tidigare. Vi gör yogapass för ökad styrka, smidighet och balans. Kursen innehåller också andningsövningar och meditation för närvaro och inre lugn.

Anette Björkqvist är internationellt certifierad Kundaliniyogalärare. Kundaliniyoga är en yogaform som kombinerar yogapass, andningsövningar och meditation. Genom yogan håller du kroppen och sinnet i balans, du ökar din styrka, får bra fysisk träning och stärker ditt nerv- och immunsystem. Du får också ett redskap för att hantera stress och hålla ditt fokus. Rörelserna i Kundaliniyogan utgår från vars och ens egna förutsättningar och det är därför en yogaform som passar de flesta.

Dag: onsdagar kl 18.15-19.45. Gratis-prova-på den 10/1. Start den 17/1-30/5, 18 ggr med uppehåll
den 28/2, 4/4 0ch 9/5.

Lärare: Anette Björkqvist, 0706-03 09 03 / info@yogagruppen.se

Pris: 3060 kr för 18 lektioner, 210:- för drop-in. Klippkort 7 ggr 1330:-.

Anmälan: info@yogagruppen.se

Feedback från kunder:

Ayurvedayoga

Bra & metodisk behandling (hälsorådgivning) & yoga. Hög kunskapsnivå som inger förtroende (inget hokuspokus – om du förstår vad jag menar).
Jag ska fortsätta nästa termin.
– Elisabeth E, Sollentuna, dec-13

I´ve really enjoyed the whole: the teacher´s (Isabel) warm attitude, enthusiasm and deep knowledge within ayurvedayoga. Particularly I liked the mixture of theory at the beginning of each class with asanas that followed. the awareness of asanas and their influence over the mind & body was important. It was great! Tack!
– V.B, dec-13

Är jättenöjd med ayurvedayogan som avslutas med avslappning/meditation. Har lärt mig massor av Isabel och kör lite yoga hemma också. Alltså Isabel mycket entusiasmerande.
Nöjd med: jag känner mig välkommen och tycker det är underbart att ha detta ställe att gå till nära hemmet. Ska så småningom också ta någon behandling.
– Christina E, Sollentuna, dec-13

Bra lokal (kanske lite problem med toaletterna som ni vet).
Läraren (Isabel) har varit fantastisk! Hon har en inneboende energi och har djup kunskap om yoga, ayurveda med mera. Känner att jag vill ha lektion med henne hela tiden.
Nöjd med: jättenöjd! P g a ett helhetsperspektiv och mötandet av varje människa. Härligt med té efteråt och att man får lite tid att samla sig innan man lämnar lokalen, mycket viktigt.
– Ann Louise F, Sollentuna, dec-13

Fina, ändamålsenliga lokaler. Väldigt trevligt bemötande på båda yogaklasserna (ayurveda- och kundalini). Bra tidslängd med 1.5-2 tim yoga. Glad att få uppleva yoga nidra igen (klassisk ayurvedayoga). Drömde så härligt avslappnat efteråt. Har kommit tillbaka till yogan efter 8 års bortavaro – känns helt nödvändigt och släpper inte detta igen. Nödvändigt för välmåendet.
Nöjd med: kunniga lärare. Yoga nidra – underbart! Lokalerna ligger bra till för min del – smidigt att ta mig efter jobbet. Kommer garanterat fortsätta nästa termin. Ett stort plus att det finns yoga på flera dagar. Kan ibland behöva byta yogakväll och behöver inte missa att få yoga den veckan.
– Merja P, Sollentuna, dec-13

Generöst, tillåtande förhållningssätt hos läraren. Fina,
fräscha lokaler. Läraren tar bra hänsyn till elevers olika svårigheter och hittar alternativa rörelser. Helt enkelt: duktig lärare.
Jag mjukar upp lederna. Känner mig lugn.
– Elisabet K, Sollentuna

Tisdagar vaknar jag och tänker ”yoga!” – gör mig lugn hela dagen, ser fram så mycket till yogan!
Svävar hem efter tisdagsyogan, det är lätt att få det till en vana. Miljön och Isabel ger ett lugn!
Bra för själen. Jag mår bra!
– Maria H, Sollentuna

Varmt och härligt bemötande. Förstående ledare gör mig lugn och glad. De ger mycket positiv energi och lugn.
Jag är mycket nöjd med den klassiska yogans grundkurs och ayurvedayogan.
– Irmeli, Sollentuna

Jag har varit på ayurvedayoga och grundkurs klassisk yoga. Lärarna är professionella. Efter att ha gått några gånger har jag upplevt ett inre lugn och harmoni. Jag är nu mer medveten om min kropp. Jättenöjd!
– Dragana

Väldigt bra, lagom tempo, jag hinner ”vara med” i rörelserna. Bra instruktioner, bra upplägg med helt fantastisk avslappning på slutet. Väldigt nyttigt för mig med andningsövningar, det har hjälpt mig mycket att börja våga andas. Jag har hittat ett inre lugn av yoga nidran. Tack! Hela atmosfären här är så lagom!
– Anonym

Har känt mig väldigt olika i kroppen beroende på vilken yoga vi har gjort. Har haft svårt att sova vid några tillfällen.
Jag är nöjd i det stora hela, men det känns som om jag måste gå flera terminer för att få grepp om alla övningar. Är osäker om klassisk yoga är för mig.
Helena T

Feedback marma + klassisk ayurvedayoga

Mycket varm och trevlig atmosfär. Trevligt bemötande av yogalärare och massageterapeut.
– Anonym

Feedback hälsorådgivning + kombinationsbehandling + klassisk ayurvedayoga

Helheten är härlig, lugnande, skön etc.
Jag är jättenöjd, p g a härlig miljö o härliga människor och härlig + kunnig lärare.
– Anonym

Mjukyoga

Mitt helhetsintryck är mycket positivt. Lokalerna är bra och ayurvedayogan och mjukyoga rygg känns som en bra genomgång av kroppen. Att passen är långa känns bra, positivt med lång avslappning.
Jag känner mig nöjd efter ett yogapass och skön i kroppen.
– Anonym, dec-13

Alltid bra bemötande. lokalen inger lugn direkt jag kommer innanför dörren. Yogan är mycket bra och bra att ha samma program hela terminen. Behandlingarna är super!
Nöjd med: jättenöjd! Detta är mitt andningshål och har varit oerhört betydelsefullt i min resa mot tillfrisknande av min utmattningsdepression. Här har jag fått verktyg att använda och kunskap mot et bättre och friskare liv. Isabel har varit och är en grym människa, lärare och terapeut.
– Anonym, dec-13

Jag är mycket nöjd med denna yoga med Isabel.
Bra med ett långt pass. Mycket trevligt bemötande. Stor kunskap som Isabel
delar med sig av. Framför allt mår jag mycket bättre i kropp och själ.
– Malin F, Sollentuna

Helhetsintrycket är mycket positivt. Sover bättre, bättre kondition, lättare för mig att slappna av.
Är också mycket nöjd med Isabel som lärare.
– Li A, Sollentuna

This yoga class is very relaxing and friendly. Even though we are beginners Isabel is an excellent teacher.
– Claire and Ruth

Abhyanga, marma, klassisk mjukyoga

Mycket bra bemötande, varm, tydlig, inlyssnande, givande.
Bra lokaler, inger lugn, bra rymd och ljus.
Behandlingar fantastiska, avkopplande, lugna och energigivande. Har hjälpt mig massor!
Jättenöjd!! med behandling och aktivitet, upplägg och bemötande och resultat efter.
– Anonym

Bemötande – jättebra. Bra lärare, utförande.
Bra lokaler, bra tidslängd. Jag är nöjd. Skulle gärna ha lite mer teori, kunskap om och mer fysiska övningar så man blir lite svettig. Skön avslappning.
– Nina Ö

Kundaliniyoga

Jag tycker att yoga ger mig kraft och energi för allt man ska hinna med i vardagen. Jag mjukar upp och stärker kroppen på ett bra sätt. Jag kommer i en bra balans efter varje pass. Helt underbart helt enkelt. Passen har bra övningar så man bygger upp styrka, att man stretchar korta muskler och en fantastisk meditation. Jag tror att alla i världen skulle må bättre med kundaliniyoga!.
– Margarethe

Jag blir mer grundad, balanserad, lugn, positiv, harmonisk. Hjälper mig
också att fokusera på andningen, som jag ofta glömmer av.
–Therese

Ashtangayoga

I had the pleasure of taking a yoga class with Shauna couple of times. Shauna’s teaching style is very good for beginners as well as veterans of yoga. She really emphasizes the correctness of the pose and isn’t afraid to help you get it right. She provides a safe, fun, and challenging atmosphere. I would recommend Shauna to anyone.
– AB